ប្រហុកខ្ទិះ
គ្រឿងផ្សំៈ
សាច់ជ្រូក 2 ខាំ ប្រហុក កន្លះចាន ម្ទេសប្លោកក្រៀម 2 ផ្លែស្ករត្នោត 1 ស្លាបព្រាបាយ ខ្ទិះដូង(ដើម) កន្លះស្លាបព្រាបាយ ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ ត្រប់ពុតលំញង 20 ស្លាបព្រាបាយ ខ្លាញ់ 2 ស្លាបព្រាបាយគ្រឿងបុករួច (គុលស្លឹកគ្រៃ រំដេង រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច)
វិធីធ្វើៈ
1.សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក គ្រឿងបុកបញ្ជូលគ្នា ម្ទេសក្រៀមត្រាំទឹកចិញ្រ្ចាំ។
2.ដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅដាក់ស្ករត្នោត ម្ទេស គ្រឿងឆាឲ្យឆ្ងុយដាក់ សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក ខ្ទិះដូង ម្សៅស៊ុប ស្ករត្នោត ត្រប់ពុតលំញង ឆាឲ្យដាច់ទឹកបន្តិច គេទទួលទានជាមួយបន្លែស្រស់ ដូចជាៈ ត្រសក សណ្តែកកួរ ស្ពៃក្តោប ត្រប់ស្រួយ។ល។
វិធីធ្វើៈ
1.សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក គ្រឿងបុកបញ្ជូលគ្នា ម្ទេសក្រៀមត្រាំទឹកចិញ្រ្ចាំ។
2.ដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅដាក់ស្ករត្នោត ម្ទេស គ្រឿងឆាឲ្យឆ្ងុយដាក់ សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក ខ្ទិះដូង ម្សៅស៊ុប ស្ករត្នោត ត្រប់ពុតលំញង ឆាឲ្យដាច់ទឹកបន្តិច គេទទួលទានជាមួយបន្លែស្រស់ ដូចជាៈ ត្រសក សណ្តែកកួរ ស្ពៃក្តោប ត្រប់ស្រួយ។ល។
No comments:
Post a Comment