Monday, July 6, 2015

មាន់ស្ពៃខ្មៅ


                                                          មាន់ស្ពៃខ្មៅ
 + គ្រឿងផ្សំ
- ​សាច់មាន់ ៥០០ក្រាម (ស្ងោរ​ឆ្អិន)
- ស្ពៃខ្មៅ ៤០០ក្រាម (ស្រុះ)
- ប្រេងខ្យង ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ។
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្ទេសហាន់ តាមចំណូលចិត្ត
- ម្សៅស៊ុបមាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមបំពង កន្លះស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូងយក​សាច់​មាន់​​ដាក់​ស្ងោរ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ រួច​​​ហាន់​​ជា​ចំណិតៗ​ទុកមួយឡែក​សិន។
២. ​យក​ចាន​មួយ​ដាក់លាយ​គ្រឿង​ផ្សំមាន ​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ, ​ស្ករស​​ និង​ម្ទេសហាន់ រួច​កូរ​វា​ឲ្យ​រលាយ​ចូល​គ្នា​។
៣. បន្ទាប់​មក​យក​​ប្រេង​ខ្យង, ម្សៅស៊ុបមាន់, ខ្ទឹមបំពង​ចាក់​ចូល​​កូរ​វា​ម្តង​ទៀត​​ឲ្យ​រលាយ​​ចូល​​ជា​មួយ​គ្នា​​ដែរទុក​មួយ​​ឡែក​សិន។
៤. ដាក់​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​ យក​ស្ពៃ​ខ្មៅ​​ស្រុះ​មួយ​សន្ទុះ​ស្រង់​ត្រាំ​ទឹក​​ត្រ​​ជាក់​​ដើម្បី​ឲ្យ​​ស្រួយ។
៥. យក​សាច់​មាន់​​ហាន់​រួច​​មក​លាយ​ជា​មួយ​គ្រឿង​ផ្សំ​​ដែល​លាយ​​ទុក​ក្នុង​​ចាន​ឲ្យ​​បាន​​សព្វ​ចូល​​ជាតិ​ល្អ។​​
៦. យក​ចាន​រាប​ស្មើ​មក​រៀប​ស្ពៃ​​ រួច​យក​សាច់​មាន់​លាយ​គ្រឿង​សព្វ​ហើយ​​ដាក់​រៀប​​ពីលើ​​គ្រប​ឲ្យ​ជិត​ដាក់​ចូល​ទូឲ្យ​​ត្រ​ជាក់​​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments: