Monday, June 29, 2015

តៅហ៊ូទឹកស្ករ


                                                                  តៅហ៊ូទឹកស្ករ
វីធិធ្វើ 
វត្ថុធាតុដើម
1.2 លីត្រទឹកសណ្ដែក
ម្សៅអង្ករ 30g
1/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្នាងសិលា
ស្លឹកតយ 2 ស្លឹក
ស្ករក្រហម 200g
1 ខ្ញីតូច
ដើម្បីអនុវត្ត
ម្នាងសិលាលាយជាមួយនិងទឹក, ចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងមួយដេាយឡែក។
ទឹកសណ្តែក 300ml លាយជាមួយម្សៅអង្ករហើយកូរឲ្យរលាយចូលគ្នា។
-ចាក់ទឹកសសណ្ដែកនៅសល់និងស្លឹកតយចូលឆ្នាំង១ទៀតដាក់នៅលើចង្ក្រានឲ្យពុះ បន្ថាយភ្លើង យកស្លឹកតយចេញ ហើយចាក់ទឹកសណ្ដែកដែលលាយម្សៅអង្ករចូលគ្នា, ចំអិនរហូតទាល់តែពុះ,ហើយបិតភ្លើង.
ចាក់ទឹកដណ្ដែកចូលឆ្នាំងម្នាងសិលាហើយគ្របស្បៃស្តើងលើឆ្នាំងហើយបិតគំរបរយៈពេលប្រហែល 45 នាទីទៅ 1 ម៉ោងនិងបានតៅហ៊ូហើយ។
ដាក់ស្ករក្រហមចូលឆ្នាំងជាមួយទឹក ២ ពែង ដាំឲ្យពុះ ហាន់ខ្ញីជាបន្ទះៗ ហើយដាក់ចូលឆ្នាំងដាំប្រហែល15នាទី ឲ្យទឹកស្ករខាប់រួមបិតភ្លើង
- ប្រើស្លាបព្រា ដួលតៅហ៊ូជាស្រទាប់ស្តើងដាក់ចូលទៅក្នុងចានហើយដាក់ទឹកស្ករចូល បើចូលចិត្តខ្ទិះអាចដាក់ថែមបាន.
ចំណាំ: ពេលដាំទឹកសណ្ដែកត្រូវកូររហូត, ចាក់ទឹកដោះគោចូលឆ្នាំម្នាងសិលាពេលទឹកសណ្ដែកនៅក្តៅ។ បន្ទាប់ពីការតៅហ៊ូរឹង, ប្រើស្លាបព្រាមួយដួលតៅហ៊ូថ្នមៗ, ប្រសិនបើដួលចូលជ្រៅពេកនិងធ្វើឲ្យតាំហ៊ូបែកខូច។

No comments: