សម្លខ្ទិះផ្លែបាស
គ្រឿងបុក ៖ ស្លឹកគ្រៃលីង ស្លឹកក្រូចសើច-លីង ខ្ជាយ រំដេង រមាត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសក្រហមក្រៀម (ស្ងោរអោយរីកសិន ទើបចិញ្ច្រាំ ហើយទើបយកមកបុក លាយជាមួយគ្រឿងផ្សំទាំងឡាយនោះ អោយម៉ដ្ឋខៃចូលគ្នាសព្វ)
គ្រឿងផ្សំសម្ល ៖ ខ្ទិះដូង ប្រហុក ទឹកត្រី ស្ករត្នោត គ្រឿងបុក ត្រប់ពុតញង ផ្លែបាស ស្លឹកក្រូចសើច-លីង ឆ្អឹងជ្រូក៣ខាំ(ដាក់សម្រាប់រំងាស់យកជាតិ)
របៀបធ្វើ ៖
១- យកខ្ទិះដើមរំងាស់ អោយខះឡើងឈ្ងុយ ទើបចាក់គ្រឿងបុកចូល កូរអោយឈ្ងុយ ទើបដាក់ប្រហុក កូរលាយចូលគ្នា អោយឡើងឈ្ងុយស្ងួតទឹក។
២- ចាក់ស្ករ និង ទឹកត្រីចូល កូរអោយសព្ទ ទើបចាក់ឆ្អឹងជ្រូកចូល កូរអោយសព្វ ទើបបង់ស្លឹកក្រូចលីង និង ចាក់ខ្ទិះដូងចូលថែមទៀត រំងាស់ទាល់តែចេញជាតិល្អ។
៣- ដាក់ផ្លែបាស និង ផ្លែត្រប់ពុតញងចូល រំងាស់អោយពុះ ភ្លក្សសាបប្រៃផ្អែម ថែមថយតាមចំណូលចិត្ត។
១- យកខ្ទិះដើមរំងាស់ អោយខះឡើងឈ្ងុយ ទើបចាក់គ្រឿងបុកចូល កូរអោយឈ្ងុយ ទើបដាក់ប្រហុក កូរលាយចូលគ្នា អោយឡើងឈ្ងុយស្ងួតទឹក។
២- ចាក់ស្ករ និង ទឹកត្រីចូល កូរអោយសព្ទ ទើបចាក់ឆ្អឹងជ្រូកចូល កូរអោយសព្វ ទើបបង់ស្លឹកក្រូចលីង និង ចាក់ខ្ទិះដូងចូលថែមទៀត រំងាស់ទាល់តែចេញជាតិល្អ។
៣- ដាក់ផ្លែបាស និង ផ្លែត្រប់ពុតញងចូល រំងាស់អោយពុះ ភ្លក្សសាបប្រៃផ្អែម ថែមថយតាមចំណូលចិត្ត។
No comments:
Post a Comment