- ម្សៅមី 750gr
2 tablespoons ប្រេងអូលីវ,
អំបិល 1/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេស្ករ
2 ស្លាបព្រាបាយ, basil leaves
1កញ្ចប់ ម្សៅ មេនំប័ុង(7 មីលីក្រាម)( yeast)
ទឹកក្តៅអ៊ុនៗ 300ml, មិនក្តៅពេកខូចមេម្សៅប្រសិនបើត្រជាក់ពេកនំនិងមិនឡើង។
2 tablespoons ប្រេងអូលីវ,
អំបិល 1/2 ស្លាបព្រាកាហ្វេស្ករ
2 ស្លាបព្រាបាយ, basil leaves
1កញ្ចប់ ម្សៅ មេនំប័ុង(7 មីលីក្រាម)( yeast)
ទឹកក្តៅអ៊ុនៗ 300ml, មិនក្តៅពេកខូចមេម្សៅប្រសិនបើត្រជាក់ពេកនំនិងមិនឡើង។
- ស្នូនំ: អ្នកអាចជ្រើសរើសសាច់ផាត់, ត្រីធូណា, បង្កង, អយស្ទ័រ , សាច់ក្រក,, សាច់គោ ... បន្លែ: ប៉េងប៉ោះ, ម្ទេស (ពណ៌បៃតង, ក្រហមឬលឿង), ខ្ទឹមបារាំង។
-ប្រេងអូលីវនិងឈីស mozzarella ពិសេសមិនអាចខ្វះបាន។
រូបមន្ត:
រូបមន្ត:
1~ចំពោះម្សៅលាយជាមួយស្ករអំបិលប្រេងអូលីវ។ រំលាយ yeast(មេនំប័ុង) នៅក្នុងទឹកក្តៅអ៊ុនៗ, ហើយដាក់ចូលម្សៅនិងច្របល់ឲ្យស្មើដៃទាំងពីរសម្រាប់។ អប់ម្សៅប្រហែល 1 ម៉ោងបិតដេាយថង់ឲ្យចិត្ត។
2~ក្រោយ1 មេា៉ងយកចេញមក roll ឲ្យស្ដើនល្មម ដូចក្នុងរូប
3~ម្ទេស ខ្លឹមបារាំង ហាន់ស្ដើនៗ, ឈីសហាន់សសៃ បង្គាបកសំបចេាលក្បាល។
4~លាបប្រេង olive លើនំ, ដាក់ស្លឹក basil ហើយដាក់ទឹកជ្រលក់បេងប៉ោះភីហ្សា ហើយរៀបបង្គាលើនំ បន្ទាប់មកដាក់ម្ទេស ខ្ទឹមបារាំង ហើយដាក់ចូល oven នៅ 250 ដឺក្រេ 15 នាទីដុតនំ ត្រូវបើក oven ឲ្យក្ដៅមុនដុតនំ10នាទី។
ក្រោយ15 នាទីយកនំចេញពីឡ ដាក់ឈីសពីលើហើយដាក់ចូល oven វិញ5 នាទីទៀត អាចយកចេញញាុំបានហើយ កុំភ្លេចដាក់ទឹកម្ទេស និងទឹឹកបេងប៉ោះ តាមការចូលចិត្ត។
2~ក្រោយ1 មេា៉ងយកចេញមក roll ឲ្យស្ដើនល្មម ដូចក្នុងរូប
3~ម្ទេស ខ្លឹមបារាំង ហាន់ស្ដើនៗ, ឈីសហាន់សសៃ បង្គាបកសំបចេាលក្បាល។
4~លាបប្រេង olive លើនំ, ដាក់ស្លឹក basil ហើយដាក់ទឹកជ្រលក់បេងប៉ោះភីហ្សា ហើយរៀបបង្គាលើនំ បន្ទាប់មកដាក់ម្ទេស ខ្ទឹមបារាំង ហើយដាក់ចូល oven នៅ 250 ដឺក្រេ 15 នាទីដុតនំ ត្រូវបើក oven ឲ្យក្ដៅមុនដុតនំ10នាទី។
ក្រោយ15 នាទីយកនំចេញពីឡ ដាក់ឈីសពីលើហើយដាក់ចូល oven វិញ5 នាទីទៀត អាចយកចេញញាុំបានហើយ កុំភ្លេចដាក់ទឹកម្ទេស និងទឹឹកបេងប៉ោះ តាមការចូលចិត្ត។
No comments:
Post a Comment