Monday, June 29, 2015

សាច់ជ្រូកផាត់


                                                                សាច់ជ្រូកផាត់
របៀបធ្វើ
ជាមួយនឹងវិធីដ៏សាមញ្ញដើម្បីធ្វើសាច់ជ្រូកផាត់ឆ្ងាញ់និងអនាម័យ។
គ្រឿងផ្សំ:
- 500g សាច់ជ្រូកគ្មានខ្លាញ់សាច់ជ្រូក
- ស្ករ 2 ស្លាបព្រាបាយ
- ½ស្លាបព្រាកាហ្វេអំបិល
ទឹកត្រី 3 ស្លាបព្រាបាយ
- ½ស្លាបព្រាកាហ្វេម្រេច
- 1 ស្លាបព្រាស្លឹកគ្រៃកិន
វិធី្រស្ត:
- លាងសាច់ទុកឲ្យអស់ទឹក កាត់ស្ដើងៗ រៀបចំចានស្អាត, លាយ 2 ស្លាបព្រាស្ករ; អំបិល½ស្លាបព្រាកាហ្វេ; 3 ស្លាបព្រាបាយទឹកត្រី; ½ស្លាបព្រាកាហ្វេម្រេចកនិង 1 ស្លាបព្រាស្លឹកគ្រៃកិន ហើយដាក់សាច់ច្របល់ឲ្យសព្វ ប្រើថង់គ្របការពារទឹកចូល បានយកដាក់ទៅក្នុងទូទឹកកកជាន់ត្រជាក់មួយយប់ដើម្បីរឿងទេសជ្រៀតចូលសាច់បានល្អ។
- នៅថ្ងៃបន្ទាប់អ្នកបានដាក់សាច់ចូលឆ្នាំងបន្ថែមទឹក 1 ពែងនិងបើកភ្លើងប្រើកំដៅទាបរហូតសាច់ទន់
បន្ទាប់មកហែកសាច់តូចៗ, រួចដាក់ឡើងខ្ទះក្ដៅបើកភ្លើងតូចបំផុតហើយឆាសាច់រហូលស្ងួត,
បើចង់បានសាច់ម៉តអាចយកទៅកិនហើយចាំឆាឲ្យស្ងួត.

No comments: