Tuesday, June 30, 2015

ខមាំុ


                                                                            ខមាំុ
គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ជ្រូក3ជាន់ ហាន់ស្ដើងៗល្មម
- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ( សាច់សុទ្ធ )
- ត្រីពោ រឺ ត្រីប្រា ( តាមការចូលចិត្ត ) កាត់ជាដុំៗល្មម
- មាំុ
- ត្រប់វែង កាត់ជា4
- ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល និង ទឹកអំពិលទុំ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ រំលីងអោយឈ្ងុយ
- ស្លឹកជីនាងវង
- បន្លែរួមមាន : ព្រលិត ត្រសក់ ផ្កាស្នោ ស្ពៃក្ដោប ជីគ្រប់មុខ និងមានបន្លែច្រើនមុខទៀតតាមចំនូលចិត្ត ។
វិធីធ្វើ
- យកសាច់ជ្រូក3ជាន់មករំលីងអោយអស់ខ្លាញ់បន្តិច រួចដួសចេញ ទុកមួយអន្លើ
- យកសាច់ត្រី មកឆា អោយរៀងឆ្អិនបន្តិច ( ពេលឆាកុំត្រលប់ឆាខ្លាំងពេក ដើម្បីកុំអោយបែកសាច់ត្រី ) រួចដួសទុកមួយអន្លើរ
- យកមាំុមកឆាអោយឡើងឈ្ងុយ រួចដួសដេញ
- ដាក់ទឹកចូលក្នុងឆ្នាំងតិចល្មម ដាំអោយពុះ រួចដាក់មាំុចូល ( អាច់ដាក់មាំុចូលដូចយើងបង់ប្រហុក រួចយកកាកចេញ ដើម្បីកុំអោយដោយឆ្អឹង ) រួចកូរអោយរលាយចូលគ្នាអស់ ហើយដាក់ សាច់ជ្រូក3ជាន់ ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល ហើយរំងាស់អោយផុយសាច់បន្តិច
- បន្ទាប់មកដាក់ ត្រី សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ និង ត្រប់ រួចទុកអោយពុះ ភ្លក់មើលអោយល្មមតាមការនិយមចូលចិត្ត ( ធ្វើអោយរៀងខាប់បន្តិច ) រំងាស់ឆ្អិនហើយ ទើបដាក់ទឹកអំពិលទុំចូល ភ្លក់មើលម្ដងទៀត បើត្រូវម៉ាត់ហើយ ដាក់ខ្ទឹមសបំពង និង ស្លឹកជីនាងវងចូល រួចជាការស្រេច ។
👉 យកមកទទួលទានជាមួយបន្លែដែលលោកអ្នកបានត្រៀមទុក
🌟 បញ្ចាក់ : បានជាយើងត្រូវយក សាច់ជ្រូក សាច់ត្រី និងមាំុ មកឆាជាមុន ហើយបានយកមកស្លរ ព្រោះធ្វើដូចនេះ ដើម្បីធ្វើអោយសាច់ឆ្អិនល្អ ជាពិសេស មិនឆ្អាប ហើយបន្ថែមរស់ជាតិម្ហូបរបស់យើងអោយកាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ ។ 

No comments: