នំ flan
ស៊ុត: 5
ទឹកដោះគោស្រស់: 500 មីលីលីត្រ
ស្ករ: 100 ក្រាម
Vanilla 2 ស្លាបព្រាបាយ
ក្រូចឆ្មា: 1/2
ចានតូចៗ
ទឹកដោះគោស្រស់: 500 មីលីលីត្រ
ស្ករ: 100 ក្រាម
Vanilla 2 ស្លាបព្រាបាយ
ក្រូចឆ្មា: 1/2
ចានតូចៗ
វិធីធ្វើស្ករ caramel
ជំហានទី 1: ចាក់ទឹក 100ml ស្ករ 50g ចូលក្នុងឆ្នាំង ដាំឲ្យពុះដេាយភ្លើងទាប ប្រើចង្កឹះដើម្បីកូររហូតស្ករឡើងពណ៍ក្រហមនិងខាប់ដូចទឹកសុីរ៉ូទើបចាក់ទឹកក្រូចឆ្មា និង ទឹកក្ដៅ2ស្លាបព្រាបាយចូលកូរឲ្យសព្វរួចបិតភ្លើង.
ជំហានទី 2: ចាក់ទឹកស្ករយ៉ាងលឿនចូលទៅក្នុងចាន, គ្រាន់តែចាក់មួយស្រទាប់បានហើយ.
វិធីធ្វើនំ Flan
ជំហានទី 1: យកតែស៊ុតក្រហមដាក់ក្នុងចានធំមួយ, បន្ទាប់មកកូរស្រាលពងជាមួយចង្កឹះ, ចំណាំ មិនត្រូវកូរខ្លាំងទេព្រោះធ្វើឲ្យស៊ុតឡើងពពុះ.
ជំហានទី 2: ទឹកដោះគោស្រស់លាយជាមួយស្ករ50gដែលនៅសល់, ទឹកដោះគោដាក់លើភ្លើងដាំ ពេលចិត្តពុះត្រូវបិតភ្លើងរួចចាក់ចូលលាយជាមួយពង ដៃមួយចាក់ដៃមួយកូររហូតអស់ទឹកដោះគេា
ជំហានទី 3: ចាក់ទឹកដោះគេាចូលឈើត្រង ដើម្បីឲ្យម៉តល្អ រួចចាក់ vanilla ចូលកូរឲ្យសព្វ
ជំហានទី 4: ចាក់ចូលទឹកដោះគេាចូលក្នុងចានដែលយើងដាក់ស្ករ Caramel ចំណាំមិនត្រូវចាក់ពេញពេកទេ បន្ទាប់មកដាក់ចូលចំហុយរយៈពេល 30 - 40នាទី ។ ចងចាំត្រូវបិតគំរបចានដើម្បីកុំឲ្យចំហាយទឹកធ្លាក់ចូលទៅក្នុងនំ, ត្រវបើកគំរបម្តងម្កាលឲ្យចេញចំហាយទឹក។ ចង់ដឹងនំឆ្អិនរឺនៅអាចប្រើឈើចាក់ធ្មេញចាក់ចូលនំដកចេញវិញបើស្ងួតឆ្អិនហើយ។
ជំហានទី 5: យកនំនោះចេញដាក់ឲ្យត្រជាក់ដាក់ចូលទូរទឹកកកប្រសិនបើអ្នកចង់បរិភោគត្រជាក់។
No comments:
Post a Comment