Monday, July 6, 2015

គោមូរ


                                                                        គោមូរ
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់គោចិញ្ច្រាំលាយខ្លាញ់ខ្លះៗ
ម្រេចបុក ខ្ទឹមស ខ្ទឹមបារាំង ស្លឹកខ្ទឹម ស្ករ អំបិល ទឹកខ្យង
របៀបធ្វើ៖
១- បុកគ្រឿងផ្សំបញ្ចូលគ្នា ហើយប្រឡាក់នឹងសាច់គោចិញ្រ្ចាំ
២- មូរសាច់គោ នឹងស្លឹកជីរព្លូ ទំហំ តូចៗប៉ុនមេដៃ ដោតចង្កាក់ តាមចំណូលចិត្ត ហើយដាក់អាំងភ្លើង
៣- បរិភោគជាមួយជ្រក់ល្ហុង ឬទ្រាប់សាលាដនំបញ្ចុក។
ចំណាំ៖ គេច្រើនអាំងគោមូរ ពេលណាគេសល់កំទេចសាច់គោច្រើន ធ្វើអាហារអ្វីផ្សេងមិនកើត។

No comments: