Monday, July 6, 2015

ល្ងខ្មៅ​ឲ្យមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់


                                                  ល្ងខ្មៅ​ឲ្យមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់
រឿងផ្សំ៖
- ល្ងខ្មៅ ៤០០ ក្រាម 
- ស្ករស១០០ក្រាម
- ដូងកោសស្រាប់ ៥០០ក្រាម
- ទឹកដូងខ្ចី ៥០០ មីលីលីត្រ

របៀបធ្វើ៖
- ជំហានទី ១៖ យកល្ងទៅ​លីង​ឲ្យឡើង​ឈ្ងុយរួច​បិទភ្លើង រួច​យកល្ងដាក់ចូល​ត្បាល់​បុកឲ្យ​ម៉ត់។
- ជំហានទី ២៖ ចាក់ទឹកដូងខ្ចី​ចូលចាន​ដូងដែល​កោស​រួចច្របាច់​យកខ្ទិះ។ បន្ទាប់មក​ចាក់ខ្ទិះ និងល្ងខ្មៅ​ចូលម៉ាសីុន​កិនឲ្យម៉ត់។
- ជំហានទី ៣៖ បន្ទាប់ពីកិនរួចចាក់​ចូលឆ្នាំង​ដាំពុះជាមួយស្ករ​ឲ្យរលាយ ក្នុងអំឡុង​ពេល​ចម្អិន​ត្រូវកូររហូត។
- ជំហានទី ៤៖ នៅពេល​ដែលស្កររលាយ​ល្ង និងក្លាយ​ជាពណ៍ខ្មៅ​នឹងមាន​ភាពស្រស់​ស្អាត​គួរឲ្យ​ចង់ញាុំ។
- ជំហានទី ៥៖ ល្ងខ្មៅត្រូវញាុំពេល​នៅក្ដៅ​បានឆ្ងាញ់ អ្នកអាច​បន្ថែមទឹកដោះគោ ខ្ទិះដូង​ចូលទៅប្រសិន​បើ​អ្នកចង់៕

No comments: