ល្ងខ្មៅឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់
រឿងផ្សំ៖
- ល្ងខ្មៅ ៤០០ ក្រាម
- ស្ករស១០០ក្រាម
- ដូងកោសស្រាប់ ៥០០ក្រាម
- ទឹកដូងខ្ចី ៥០០ មីលីលីត្រ
របៀបធ្វើ៖
- ជំហានទី ១៖ យកល្ងទៅលីងឲ្យឡើងឈ្ងុយរួចបិទភ្លើង រួចយកល្ងដាក់ចូលត្បាល់បុកឲ្យម៉ត់។
- ជំហានទី ២៖ ចាក់ទឹកដូងខ្ចីចូលចានដូងដែលកោសរួចច្របាច់យកខ្ទិះ។ បន្ទាប់មកចាក់ខ្ទិះ និងល្ងខ្មៅចូលម៉ាសីុនកិនឲ្យម៉ត់។
- ជំហានទី ៣៖ បន្ទាប់ពីកិនរួចចាក់ចូលឆ្នាំងដាំពុះជាមួយស្ករឲ្យរលាយ ក្នុងអំឡុងពេលចម្អិនត្រូវកូររហូត។
- ជំហានទី ៤៖ នៅពេលដែលស្កររលាយល្ង និងក្លាយជាពណ៍ខ្មៅនឹងមានភាពស្រស់ស្អាតគួរឲ្យចង់ញាុំ។
- ជំហានទី ៥៖ ល្ងខ្មៅត្រូវញាុំពេលនៅក្ដៅបានឆ្ងាញ់ អ្នកអាចបន្ថែមទឹកដោះគោ ខ្ទិះដូងចូលទៅប្រសិនបើអ្នកចង់៕
No comments:
Post a Comment