Monday, July 6, 2015

ប្រហិត​សាច់គោ​


                                                          ប្រហិត​សាច់គោ​
 គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ ៣៥០ក្រាម អាចប្រើសាច់គោកិនស្រាប់
- ម្សៅពោត ២ស្លាបព្រាបាយ 
- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
- baking powder ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ (ម្សៅដុតនំ)
- ម្រេច
ការធ្វើ៖
១. សាច់ និងគ្រឿងទាំងអស់​ដាក់ចូលទៅក្នុង​ម៉ាសីុនកិនសាច់ រហូតដល់​សាច់ស្វិតល្អ។
២. យកសាច់ចេញ រួចដាក់ចូល​ថង់ប្លាស្ទិច ។ កាត់ក្បាល​ថង់តូច​ល្មមដើម្បី​ច្របាច់ប្រហិត​ចេញមក​មូលល្អ ហើយ​ជាវិធីដែល​ងាយស្រួល។
៣. ក្នុងអំឡុងពេល​ច្របាច់​ប្រហិត ដាក់ទឹក​ដាំឲ្យពុះដាក់​អំបិល ស្ករ, រួចភ្លក្ស រសជាតិ​ល្មម គឺ​បានហើយ។ (វិធីនេះ​មិនធ្វើឲ្យសាច់​គោសាប​ពេលស្រុះរួច) ។ ទឹកពុះ​ដាក់​សាច់​គោ​ចូល​ចម្អិន ៥នាទី រួច​ដួលចេញ។
៤. ប្រសិនបើធ្វើទុកញាុំ​ពេលដួល​ចេញដាក់​ចូលទៅក្នុងចាន​ទឹកត្រជាក់ រួចដាក់​ចូលថង់ ឬប្រអប់។ ដាក់ចូលទូរកកប្រសិនបើ​អ្នកចង់​ទុករយៈពេលយូ​រជាងនេះ។
យើងអាច​ច្របាច់​ដោយដៃ ឬនៅក្នុង​ថង់ប្លាស្ទិច​ក៏បាន​តាមចំណង់​ចំណូលចិត្ត ប៉ុន្តែយើងគិតថា​ប្រើថង់​ងាយស្រួលជាង​ ព្រោះវាអាច​មូលល្អ៕

No comments: