Monday, July 6, 2015

បាយដំណើបខ្នុរ


                                                                        បាយដំណើបខ្នុរ
រឿងផ្សំ
- អង្ករដំណើប ២០០ ក្រាម
- ខ្ទិះដូង ១០០ មីលីលីត្រ
- ស្លឹកតយ ៣ដើម កិនយកតែទឹក
- ដូងសរសៃ
- អំបិល
- សាច់ខ្នុរ
វិធីធ្វើ
១. អង្ករដំណើបលាយឲ្យស្អាត ចែកជា ៣ ផ្នែក ១ ផ្នែកត្រាំ​ជាមួយទឹកស្លឹកតយ ១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយ​ទឹកថែមពណ៌ផ្កាឈូក ១ផ្នែកទៀតត្រាំទឹកធម្មតា ពីរបីម៉ោង​ ឬពេញ​មួយ​យប់ បន្ទាប់មកលាយ​អង្ករដំណើប​ជាមួយទឹក​ស្អាត​ជាច្រើនដង។
២. លាយអង្ករដំណើបជាមួយអំបិល​បន្តិច លាយទាំង ៣ផ្នែក រួចដាក់​ចំហុយ១០ នាទី។ បន្ទាប់ពី ១០ នាទីហើយ ចាក់ខ្ទិះដូង ១/៣ ចូលរួចច្របល​ឲ្យសព្វ ចំហុយ ៧ នាទីទៀត។
៣. បន្ទាប់មក​ពី ៧ នាទីចាក់ខ្ទិះ​ដែលនៅ​សល់ចាក់​ចូលទាំង ៣ផ្នែកច្រលបឲ្យ​សព្វ ចំហុយ ៧-១០ នាទីទៀត​រួចបិត​ភ្លើង។
៤. យកបាយ​ដំណើបដាក់​ចូលសាច់​ខ្នុរ រួចដាក់​សរសែដូង បើចូល​ចិត្តខ្ទិះដូង, ល្ង, សណ្ដែកដី អាចដាក់​ពីលើបាន។
វិធីធ្វើខ្ទិះដូង
យកខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ, ស្ករស ២០ក្រាម និងអំបិល​តិចដាក់​ដាំ បន្ទាប់​មកលាយ​ម្សៅឆា ១/២ ស្លាបព្រា​ជាមួយទឹក​ចាក់ចូល​ទៅក្នុង​ឆ្នាំង​ខ្ទិះដូង​ ​ហើយ​កូរឲ្យ​សព្វរួចបិត​ភ្លើង៕

No comments: