បាយដំណើបខ្នុរ
រឿងផ្សំ
- អង្ករដំណើប ២០០ ក្រាម
- ខ្ទិះដូង ១០០ មីលីលីត្រ
- ស្លឹកតយ ៣ដើម កិនយកតែទឹក
- ដូងសរសៃ
- អំបិល
- សាច់ខ្នុរ
វិធីធ្វើ
១. អង្ករដំណើបលាយឲ្យស្អាត ចែកជា ៣ ផ្នែក ១ ផ្នែកត្រាំជាមួយទឹកស្លឹកតយ ១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយទឹកថែមពណ៌ផ្កាឈូក ១ផ្នែកទៀតត្រាំទឹកធម្មតា ពីរបីម៉ោង ឬពេញមួយយប់ បន្ទាប់មកលាយអង្ករដំណើបជាមួយទឹកស្អាតជាច្រើនដង។
២. លាយអង្ករដំណើបជាមួយអំបិលបន្តិច លាយទាំង ៣ផ្នែក រួចដាក់ចំហុយ១០ នាទី។ បន្ទាប់ពី ១០ នាទីហើយ ចាក់ខ្ទិះដូង ១/៣ ចូលរួចច្របលឲ្យសព្វ ចំហុយ ៧ នាទីទៀត។
៣. បន្ទាប់មកពី ៧ នាទីចាក់ខ្ទិះដែលនៅសល់ចាក់ចូលទាំង ៣ផ្នែកច្រលបឲ្យសព្វ ចំហុយ ៧-១០ នាទីទៀតរួចបិតភ្លើង។
៤. យកបាយដំណើបដាក់ចូលសាច់ខ្នុរ រួចដាក់សរសែដូង បើចូលចិត្តខ្ទិះដូង, ល្ង, សណ្ដែកដី អាចដាក់ពីលើបាន។
វិធីធ្វើខ្ទិះដូង
យកខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ, ស្ករស ២០ក្រាម និងអំបិលតិចដាក់ដាំ បន្ទាប់មកលាយម្សៅឆា ១/២ ស្លាបព្រាជាមួយទឹកចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងខ្ទិះដូង ហើយកូរឲ្យសព្វរួចបិតភ្លើង៕
No comments:
Post a Comment