Monday, July 6, 2015

​ម្ទេស​ជ្រក់


                                                                       ត​ម្ទេស​ជ្រក់
+ គ្រឿងផ្សំ
- ​ម្ទេសដៃនាង ១គីឡូកន្លះ (ទង់ចេញកុំឲ្យ​ល្វីង)
- ទឹកខ្មេះ ២៤០មីលីលីត្រ
- ខ្ទឹមស ១ចានចង្កឹះ
- ទឹកត្រី កន្លះ​ចានចង្កឹះ​
- ស្ករស ២ស្លាប​ព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ
- ទឹក ៦០០មីលីលីត្រ
+ វិធីធ្វើ
១. មុន​ដំបូង​​ដាក់​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះចាក់​​ម្ទេស​ចូល​​ទុក​ប្រ​ហែល​ ២នាទី​។
២. បន្ទាប់​ពី​ ២នា​ទី​មក​លើ​វា​ចេញ​ចាក់​​ដាក់​ក្នុង​កញ្ជ្រែងទុក​ឲ្យ​​ត្រ​ជាក់​ ហើយស្ងួត។
៣. យក​ឆ្នាំង​មួយ​​ដាក់​ទឹក, ទឹកខ្មេះ,​​ ទឹកត្រី, ស្ករស និង​អំបិល​​ចូល​ រួច​​យក​វា​ដាក់​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ​ទុក​ឲ្យ​រលាយ​ប្រហែល​ជា​ ៥នាទី​​លើក​ចេញ​ទុក​​ឲ្យ​ត្រ​ជាក់​។
៤. ​យក​ម៉ាស៊ីន​កិន​ដាក់​ម្ទេស​ ជា​មួយ​​ទឹក​ដាំ​ទុក ​​(ទុក​ឲ្យ​​ត្រ​ជាក់​) និង​ខ្ទឹម​ស​​​ចូល​រួច​​កិន​ឲ្យ​ម៉ត់ប្រហែលជា ៦វិនាទី ឬ​តាម​ដែល​ចង់​​បាន​ម៉ត់​ល្មម​ ឬម៉ត់ខ្លាំង។
៥. បន្ទាប់​ពី​កិន​រួច​រាល់​ហើយ​យក​ក្រឡរថ្ម​​មក​ដាក់​​ច្រក​ម្ទេស​ចូល ​(កុំ​យក​ក្រឡរ​​ជ័រ​នៅ​ពេល​ទុក​យូរ​អាច​​ធំខ្លិន​ជ័រ​) ទុក​វា​ឲ្យ​ត្រ​ជាក់​​ចាំ​គ្រប​គំ​រប​ ពេល​ដែល​​នៅ​ក្តៅ​គ្រប​​ទៅ​​អាច​ដុះ​ផ្សិត​​ខូច​​បាន៕​

No comments: