តម្ទេសជ្រក់
+ គ្រឿងផ្សំ
- ម្ទេសដៃនាង ១គីឡូកន្លះ (ទង់ចេញកុំឲ្យល្វីង)
- ទឹកខ្មេះ ២៤០មីលីលីត្រ
- ខ្ទឹមស ១ចានចង្កឹះ
- ទឹកត្រី កន្លះចានចង្កឹះ
- ស្ករស ២ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹក ៦០០មីលីលីត្រ
+ វិធីធ្វើ
១. មុនដំបូងដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះចាក់ម្ទេសចូលទុកប្រហែល ២នាទី។
២. បន្ទាប់ពី ២នាទីមកលើវាចេញចាក់ដាក់ក្នុងកញ្ជ្រែងទុកឲ្យត្រជាក់ ហើយស្ងួត។
៣. យកឆ្នាំងមួយដាក់ទឹក, ទឹកខ្មេះ, ទឹកត្រី, ស្ករស និងអំបិលចូល រួចយកវាដាក់ដាំឲ្យពុះទុកឲ្យរលាយប្រហែលជា ៥នាទីលើកចេញទុកឲ្យត្រជាក់។
៤. យកម៉ាស៊ីនកិនដាក់ម្ទេស ជាមួយទឹកដាំទុក (ទុកឲ្យត្រជាក់) និងខ្ទឹមសចូលរួចកិនឲ្យម៉ត់ប្រហែលជា ៦វិនាទី ឬតាមដែលចង់បានម៉ត់ល្មម ឬម៉ត់ខ្លាំង។
៥. បន្ទាប់ពីកិនរួចរាល់ហើយយកក្រឡរថ្មមកដាក់ច្រកម្ទេសចូល (កុំយកក្រឡរជ័រនៅពេលទុកយូរអាចធំខ្លិនជ័រ) ទុកវាឲ្យត្រជាក់ចាំគ្របគំរប ពេលដែលនៅក្តៅគ្របទៅអាចដុះផ្សិតខូចបាន៕
No comments:
Post a Comment