បាយឆាបែបចិន
រឿងផ្សំ
- បាយ ១ចានគោមធំ
- ស៊ុត ១គ្រាប់គោះដាក់ចានវាយឲ្យបែក
- សាច់ជ្រូក កន្លះខាំស្ងោរឆ្អិនហាន់តូចៗល្មម
- សាច់ក្រក់ ២ដុំចៀនឆ្អិនហាន់ស្តើងៗ
- ការ៉ុត ១មើមតូចហាន់តូចៗ
- សណ្តែកបារាំង ៣-៤គួរហាន់តូចៗ
- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ១-២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចម៉ត់ ដាក់តាមការចូលចិត្ត
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុបមាន់ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូងយកការ៉ុត និងសណ្តែកបារាំងដាក់ស្រុះប្រហែលជា ៣-៤នាទី។
២. យកប្រេងឆាដាក់ចូលក្នុងខ្ទះ ដាក់ភ្លើងឲ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឲ្យមានខ្លិនឈ្ងុយចាក់ស៊ុតចូលឆាឲ្យឆ្អិនដាក់បាយចូល។
៣. បន្ទាប់មកឆាបញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វដាក់ សាច់ជ្រូក, សាច់ក្រក, ការ៉ុត និងសណ្តែកបារាំងឆាបញ្ចូលគ្នាមួយសារសិន។
៤. ដាក់គ្រឿងចូល ម្រេច, ទឹកស៊ីអ៊ីវ, អំបិល, ម្សៅស៊ុបមាន់ និងស្ករសឆាបញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលឆាមួយទៅពីរត្រឡប់ទៀតជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment