Tuesday, June 30, 2015

ជ្រូកជាប់ជុច


                                                      ជ្រូកជាប់ជុច Stuffed Winter Melon Soup
គ្រឿងផ្សំ Ingredient:
ត្រឡាច ១ ចៀរយកបណ្តូលចេញ 1 Winter melon, clean the inside out.
សាច់ជ្រូក បីខាំ 300g ground pork
ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រា 1 spoon black mushroom
ស្លឹកខ្ទឹម បួនដើម 4 stalks green onion chopped
ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 1 teaspoon minced garlic
ពងមាន់១ 1 egg
ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/2 teaspon tapioca starch or corn starch
អំបិល ចុងស្លាព្រា 1/4 teaspoon salt
ម្សៅស៊ុបមីគៀវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 1 teaspoon wonton soup mix
ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/2 teaspoon sugar
ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/2 teaspoon black pepper
Preparation:
១- លាយសាច់ជ្រូកជាមួយ អំបិល ខ្ទឹមស ស្លឹកខ្ទឹម ពងមាន់ ម្សៅឆា ម្រេច ស្ករ ទាំងអស់ចូលគ្នា
1. Mix the ground pork with mushroom, onion, garlic, salt, egg and tapioca starch.
២- ញាត់ចូលក្នុងត្រឡាច ដែលកាត់កង់ ចោះបណ្តូលចោល
2. stuff it into the winter melon.
៣- ដាំទឹកអោយពុះ រួចបង់ត្រឡាចញាត់ ចូល រួចរំងាស់ទាល់តែផុយសាច់ត្រឡាច
3. Boil 3-4 cups of water. When the water is boil then place the melon in the pot, boil till well cooked.
៤- ភ្លក្សនិងថែមថយ សាបប្រៃ តាមចំណួលចិត្ត
4. add sugar and wonton soup mix to the soup. Adjust your taste. Serve hot.
៥- បើចង់អោយមានរសជាតិប្លែក សូមបង់បង្គាក្រៀម ចូលក្នុងទឹកស្ងោរ ពេលដាំពុះ មុននឹងដាក់ត្រឡាចចូល។ បើដាក់បង្គាស្រស់ សូមដាក់ ពេលមុនលើកស្ងោរចុះពីចង្រ្កាន។
5- For another taste, you may add dried shimp to the soup after the water boils up before you put stuffed melon in.

No comments: