អាម៉ុកដូងខ្ចី
គ្រឿង៖ ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូច រំដេង ខ្ជាយ រមាត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសក្រហមក្រៀម លីងហើយបុកលាយចូលគ្នា អោយម៉ដ្ឋ
Ingredient:
lemon grass, kaffir lime leaves, rumdeng, kchai, romeat, ktim sor, ktim krahom, mtess krahom kream, (blend well together in a blender or a khmer mortar by pounding)
Ingredient:
lemon grass, kaffir lime leaves, rumdeng, kchai, romeat, ktim sor, ktim krahom, mtess krahom kream, (blend well together in a blender or a khmer mortar by pounding)
សាច់ត្រីសុទ្ធ មួយគីឡូ កាត់ដុំៗ
1kg fish fillet, cut in cubes
ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
5 spoon fish sauce
អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
1/5 tea spoon salt
ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
1/2 spoon sugar
ទឹកខ្ទិះដូង មួយកំប៉ុង
1 cup coconut milk
ម្សៅមី ១ស្លាបព្រា
1 spoon of wheat flour or rice flour
ពងមាន់ពីរ
2 eggs
ទឹកមួយកំប៉ុង
1 cup of water
ស្លឹកក្រូចហាន់ឆ្មារៗ
shredded kaffir lime leaves
សរសៃម្ទេសប្លោកទុំ ហាន់ឆ្មារៗ
shredded red bell pepper
ត្រួយញ ឬស្លឹកខាត់ណាខ្ចី
a few leaves of chinese broccolli (Khat Na)
1kg fish fillet, cut in cubes
ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
5 spoon fish sauce
អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
1/5 tea spoon salt
ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
1/2 spoon sugar
ទឹកខ្ទិះដូង មួយកំប៉ុង
1 cup coconut milk
ម្សៅមី ១ស្លាបព្រា
1 spoon of wheat flour or rice flour
ពងមាន់ពីរ
2 eggs
ទឹកមួយកំប៉ុង
1 cup of water
ស្លឹកក្រូចហាន់ឆ្មារៗ
shredded kaffir lime leaves
សរសៃម្ទេសប្លោកទុំ ហាន់ឆ្មារៗ
shredded red bell pepper
ត្រួយញ ឬស្លឹកខាត់ណាខ្ចី
a few leaves of chinese broccolli (Khat Na)
របៀបធ្វើ៖
Preparation:
Preparation:
១. ដាក់ក្បាលខ្ទិះ កូរអោយឈ្ងុយ ទាល់តែឡើងប្រេង ទើបដាក់គ្រឿងបុកម៉ដ្ឋ ចូលហើយកូរអោយសព្វ ទាល់តែឈ្ងុយ។
1. Heat two spoon of coconut milk till it boils, add the ingreedients (the pastry), stir till it gets dry.
២. ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ អំបិល ចូល ហើយ កូរអោយសព្វ
2. Add fish sauce, salt, sugar, stir
៣. ចាក់ត្រីចូល កូរអោយសព្វ
3. Add the fish cubes, stir.
៤. យកខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ លាយទឹក ពងមាន់ និង ម្សៅ ចាក់ចូល ហើយកូរអោយសព្វ ទាល់តែទឹកឡើងខាប់ រួចលើកចេញ
4. Mix the flour with the coconut milk, water, and eggs, mix well till the juice gets thick. Take off heat.
៥. យកស្លឹកចេក មកចាប់ខ្ទាស់ជាកន្ទោង
5. Make banana leaves into a cup shape.
៦. យកស្លឹកខាត់ណា បត់ដាក់តម្រៀបក្នុងកន្ទោង
6. Cut chinse broccolli leaf into smaller pieces, and lay them in the banana-leaf cup.
៧. ដួសសាច់ត្រីកូរ ចាក់ចូលក្នុងកន្ទោង
7. Scoop the cooked fish, and fill it in.
៨. យកកន្ទោងទាំងអស់ តម្រៀបក្នុងឆ្នាំងចំហុយ រូចហើយរោយសរសៃស្លឹកក្រូចនិងម្ទេសពីលើ ដាក់ចំហុយ ៥ ទៅ ១៥នាទី
8. Lay the banana-leaf bowls in a steamer, sprinkle it with shredded kaffir lime leaf and shredded red bell pepper, steam for 10-15min.
៩. ពេលឆ្អិន លើកចុះ បរិភោគភ្លាមៗ ទាន់នៅក្តៅ
9. Take out and serve while it is hot.
1. Heat two spoon of coconut milk till it boils, add the ingreedients (the pastry), stir till it gets dry.
២. ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ អំបិល ចូល ហើយ កូរអោយសព្វ
2. Add fish sauce, salt, sugar, stir
៣. ចាក់ត្រីចូល កូរអោយសព្វ
3. Add the fish cubes, stir.
៤. យកខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ លាយទឹក ពងមាន់ និង ម្សៅ ចាក់ចូល ហើយកូរអោយសព្វ ទាល់តែទឹកឡើងខាប់ រួចលើកចេញ
4. Mix the flour with the coconut milk, water, and eggs, mix well till the juice gets thick. Take off heat.
៥. យកស្លឹកចេក មកចាប់ខ្ទាស់ជាកន្ទោង
5. Make banana leaves into a cup shape.
៦. យកស្លឹកខាត់ណា បត់ដាក់តម្រៀបក្នុងកន្ទោង
6. Cut chinse broccolli leaf into smaller pieces, and lay them in the banana-leaf cup.
៧. ដួសសាច់ត្រីកូរ ចាក់ចូលក្នុងកន្ទោង
7. Scoop the cooked fish, and fill it in.
៨. យកកន្ទោងទាំងអស់ តម្រៀបក្នុងឆ្នាំងចំហុយ រូចហើយរោយសរសៃស្លឹកក្រូចនិងម្ទេសពីលើ ដាក់ចំហុយ ៥ ទៅ ១៥នាទី
8. Lay the banana-leaf bowls in a steamer, sprinkle it with shredded kaffir lime leaf and shredded red bell pepper, steam for 10-15min.
៩. ពេលឆ្អិន លើកចុះ បរិភោគភ្លាមៗ ទាន់នៅក្តៅ
9. Take out and serve while it is hot.
ចំណាំ៖ បើចង់ចំហុយដាក់ក្នុងដូងខ្ចីដុត សូមយកសាច់ត្រីកូរគ្រឿង ចំហុយអោយឆ្អិនសិន ទើបចាក់ចូលផ្លែដូង ទើបចំហុយមួយសាទៀត ប្រហែលកន្លះម៉ោង ដើម្បីយកមុខលំអ អោយស្អាត គ្មានឃើញស្នាមវែកដួស។
Note: If you want to steam in the coconut shell, please replace the coconut with the banana leave bowls and steam it longer to about 30min.
Note: If you want to steam in the coconut shell, please replace the coconut with the banana leave bowls and steam it longer to about 30min.
No comments:
Post a Comment